Belevenissen voor jong en oud

In de omgeving van Camping Braakhekke is er op natuur-, cultuur- en sportgebied genoeg te beleven. U bevindt zich tenslotte in de driehoek van Zutphen, Deventer en Lochem.

Omgeving van de camping

Camping Braakhekke ligt het landelijk gelegen dorpje Harfsen in de Achterhoek. Niet alleen rond de camping, maar ook in de omgeving is van alles te doen. Dat begint al op een steenworp afstand. Daar vindt u de Gorsselse Heide, een mooi natuurgebied of iets verder weg; de Sallandse Heuvelrug. Ook een bezoek aan musea More (Gorssel en Ruurlo) en Staring (Almen) zijn om de hoek.

Zoekt u iets meer avontuur? Dan kunt u kanoën op de Berkel, meevaren met de historische Berkelzomp, naar de bioscoop, een bezoek brengen aan de Escaperoom en nog veel meer…

Steden bezoeken

Op zo’n 12 km afstand liggen de Hanzesteden Deventer en Zutphen, maar ook de historische stad Lochem is binnen dit bereik. Breng ook eens een bezoek aan Bronckhorst, de kleinste stad van Nederland of bezoek het gezellige Gorssel, met haar leuke winkeltjes.

Wilt u liever een molen bezoeken? Dan ligt in Bathmen Korenmolen “De Leeuw”. Hier wordt op ambachtelijke en verantwoorde wijze diverse granen tot diverse soorten meel en melanges gemalen en verkocht in het winkeltje.

Bezienswaardigheden

Musea:

Museum More in Gorssel

Achtkastelenroute in Vorden

Huis Verwolde in Laren

Eten en drinken:

Wijngaard de Braoke in Laren

Witte Wieven in Zwiep

Theeschenkerij in Harfsen

Bezoeken:

IJssellinie nabij Deventer

Schouwburg in Lochem

Staringkoepel in Almen

Stadswandeling door Zuthpen

Ezeltocht in Almen

Kattendorp in Harfsen

Touwslagerij in Gorssel

Harfsen in beeld